PELICAM Nemzetközi Filmfesztivál

PELICAM Nemzetközi Filmfesztivál

 

Időpont: 2017. június 1-4.

Nevezési határidő: 2017. március 15. - LEZÁRULT!

Helyszín: Tulcsa (Tulcea), Románia

 

A 2012-ben, a Duna-deltában útjára indult PELICAM Filmfesztivál elsődleges célja a környezetükért felelősséget érző filmesek és a nagyközönség összekapcsolása, a filmek bemutatása, és a nézők ismereteinek gyarapítása a hazai és a nemzetközi alkotások révén. Ez az egyedüli olyan nemzetközi filmfesztivál Romániában, mely csak és kizárólag a környezetről szól. Szervezője a Les Herbes Folles Egyesület.

A PELICAM évente kerül megrendezésre Tulcsában, 2017. június 1-4. között immár 6. alkalommal. Minden filmet legfeljebb kétszer vetítenek le.

 

Szekciók:

 • Játékfilm szekció: olyan dokumentumfilmek, amelyek 2016. január 1. után készültek, 52-130 perc közötti hosszúságúak. Csak olyan filmek nevezhetők, melyeknek ez lesz a nemzeti premierjük.
 • Rövidfilm szekció: olyan dokumentumfilmek, amelyek 2016. január 1. után készültek, a film hossza maximum 30 perc. Csak olyan filmek nevezhetők, melyeknek ez lesz a nemzeti premierjük.
 • Fekete-tengeri szekció: olyan dokumentumfilmek, amelyek a Fekete-tengerrel szomszédos országokból származnak: Románia, Moldova, Ukrajna, Grúzia, Oroszország, Törökország vagy Bulgária; 2015. január 1. után készült filmek, 52-120 perc közötti hosszúságúak. Csak olyan filmek nevezhetők, melyeknek ez lesz a nemzeti premierjük, (kivétel a romániai filmek)
 • „Innovatív látásmód” Nemzetközi Verseny: olyan dokumentumfilmek, amelyek főként a fiatal korosztálynak készültek (15-30 évesek), és a fenntartható jövő érdekében alternatív megoldásokat, új módon mutatnak be. 2015. január 1. után készült filmek, 30-100 perc közötti hosszúságúak. Csak olyan filmek nevezhetők, melyeknek ez lesz a nemzeti premierjük.

 

A verseny szekciók mellett versenyen kívüli vetítések, mesterkurzusok, workshopok, fotókiállítások és további különleges események várják az odalátogatókat.

A nevezett filmeket kizárólag HD minőségben (Blu Ray, DVD videó, HD vagy HD 1080p), eredeti állapotukban vetítik, angol vagy román felirattal (ha a film az angoltól eltérő nyelvű). Ha a filmet vetítésre kiválasztják, kötelező elküldeni a hozzá tartozó angol szövegkönyvet.

 

Díjak:

 • PELICAM Legjobb egész estés dokumentumfilm
 • PELICAM Legjobb Rövidfilm
 • Legjobb Fekete-tengeri Dokumentumfilm (A győztest jelölik a Green Film Network 2017-es Díjára.)
 • Legjobb „Innovatív látásmód” díj

 

Időzítés:

 • A teljes körűen kitöltött nevezési lapot 2017. március 15-ig kell elküldeni: http://www.pelicam.ro/en/call-for-entries-form
 • A szervezők 2017. március 20-ig értesítik a nevezőket, hogy mely filmek kerültek kiválasztásra a versenyprogramba. (A nevezéssel a jelentkezők elfogadják a fent említett szabályokat és előírásokat.)
 • A szervezők 2017. április 15-ig várják a sajtóanyagok beérkezését az office@pelicam.ro címre.  A sajtóanyagnak tartalmaznia kell rövid leírást, fotókat a filmből, biográfiát és fotót a rendezőről, angol szövegkönyvet, előzetest és impresszumot.
 • A vetítési kópiának legkésőbb 2017. május 1-ig kell beérkeznie a fesztiválra. A vetítési kópiát a filmbe beégetett angol felirattal együtt 10 poszter kíséretében futárral kell elküldeni a fesztivál irodájának a címére: Str. Aurel Vlaicu nr. 3, ap.1, sector 2, Bucharest, Romania.

 

Részletes információ:

http://www.pelicam.ro/en