ECOCUP – Green Dokumentumfilm Fesztivál

ECOCUP – Green Dokumentumfilm Fesztivál

 

Időpont: 2017. február 25 – 29.

Nevezési határidő: 2016. szeptember 16. – LEZÁRULT!

Helyszín: Moszkva, Oroszország

 

Az ECOCUP Green Dokumentumfilm Fesztivál egy évente megrendezésre kerülő nemzetközi környezetvédelmi dokumentumfilm fesztivál. 2010-ben Moszkvában kezdődött. Mára már több helyszínen – Oroszországban, Ukrajnában, Kazahsztánban és hamarosan Fehéroroszországban is megrendezésre kerül.

Oroszországban az ECOCUP a dokumentumfilmek fóruma. Fő célja, bemutatni, hogy mi történik valójában a bolygónkon. Egész évben világszerte olyan filmeket keresnek, amelyek különlegesek lehetnek az orosz közönség számára. Minden évben hívnak és várnak új filmeket az Amerikai Egyesült Államokból, Kanadából, Olaszországból, Németországból és más országokból egyaránt. Minden filmet az eredeti nyelvén mutatnak be, orosz felirattal. Minden egyes vetítés után közönségtalálkozókat és fórumokat tartanak orosz és külföldi szakértők részvételével.

A Fesztivál összehozza a filmeseket, a környezetbarát művészeket, tervezőket, fotósokat és a környezettudatos közönséget. Esti vetítéseket, filmesekkel való találkozókat, beszélgetéseket, öko-vásárokat, reggeli-kávé vetítéseket és még sok-sok más programot ajánlanak.

A dokumentumfilmek jelentik az egyik legjobb információforrást és jó alapot adnak a nagy környezeti problémákról szóló vitákhoz. A Fesztivál alapötlete, hogy az ingyenes információáramlás katalizátorának a szerepét töltse be.

Azt szeretnék bemutatni, hogy a környezettel való törődés egy tudatos választás.

  • A cselekvések eredményhez vezetnek.
  • A környezetről szóló beszélgetések komoly és érdekes témájúak lehetnek.
  • A jelen lévő vendégek nem csak bemutatják a problémákat, hanem megoldásokat is kínálnak.
  • Mindegyikünk tud változtatni a világon és egy jobb hellyé tudjuk tenni.

 

Részletes információ: 

http://www.ecocup.ru/en