CinemAmbiente – Természetfilm Fesztivál

CinemAmbiente – Természetfilm Fesztivál

 

Időpont: 2017. május 31.- június 5.

Nevezési határidő: 2017. március 31. - LEZÁRULT!

Helyszín: Torino, Olaszország

 

A 20. CinemAmbiente – Természetfilm Fesztivál 2017. május 31.-június 5. között kerül megrendezésre, Torinóban, Olaszországban. A filmszemlére olyan alkotások nevezhetők, amelyek környezeti problémákról szólnak és 2015. január 1. után készültek.

A fesztivál célja

A fesztivál 1998-ban indult útjára, célja bemutatni és segíteni azon filmeket és alkotóikat, amelyek környezeti (természet, emberi társadalom, kultúra) kérdésekkel és problémákkal foglalkoznak, valamint egyre szélesebb rétegek számára közvetíteni a társadalmi felelősségünket.

 

Szekciók

  • Nemzetközi Dokumentumfilm Szemle,
  • Olasz Dokumentumfilm Szemle,
  • One Hour – Nemzetközi Rövidfilm Szemle
  • Versenyen kívüli szekciók
  • Ecokids

 

Nevezéshez kért anyagok

Szerző által aláírt és teljesen kitöltött nevezési lap. A nevezési lap elérhető a fesztivál weboldalán: http://www.cinemambiente.it/entry_form.html

A nevezett filmet a következő módon lehet beküldeni:
1. A fesztivál weboldalára feltöltve

2. A filmeket DVD-n angol vagy olasz hanggal vagy felirattal, postán is el lehet küldeni a következő címre:

CINEMAMBIENTE – Environmental Film Festival / Museo Nazionale del Cinema

Via Montebello, 15

10124 Torino, Italy

A DVD-re rá kell írni: film címe, rendező, a regisztráció során kapott azonosító kód.
A helytelenül beküldött nevezések elutasításra kerülnek. A vámtarifát nem fedezi a fesztivál. Minden beküldött DVD megőrzésre kerül a fesztivál archívumában.

 

A Fesztivál versenyébe bekerült filmek

A Fesztivál előzsűrije által kiválasztott filmek bekerülnek a 20. CinemAmbiente vetítési programjába és a főzsűri elé. A szervezők a filmek bekerüléséről 2017. május 15-ig értesítik az alkotókat.

Nem elvárás a szervezők részéről, hogy a nevezett film premier vetítése a fesztiválon legyen, de a verseny ideje alatt nem vetíthetik azt Olaszország más területein. Több versenyen kívüli szekcióba is nevezhető ugyanaz az alkotás.

Az alkotó a nevezéssel automatikusan hozzájárul, hogy a fesztivál a nevezett filmekből maximum 3 percet (rövidfilmeknél max. 10%-át a filmnek) kizárólag a fesztivál promótálása céljából felhasználhat. A szerzővel történő előzetes egyeztetést követően a fesztivál programjába bekerült filmeket a fesztivál ideje után más eseményeken további vetítésekre a szervezők felhasználhatják.

A nevezés ingyenes. A film fesztiválra való eljutásának költsége a nevezőt terheli.

A fesztiválon minden filmet angolul vagy olaszul vetítenek, az ettől eltérő nyelvű alkotásokat feliratozzák vagy lefordíttatják. A nevezési dokumentumokat angol vagy olasz nyelven várják!

Az egyes szekciók díjait a fesztivál zsűrije ítéli oda, a fesztivál ideje alatt azonban további díjakat vagy jelöléseket is kihirdethetnek.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják.

 

Részletes információ: http://www.cinemambiente.it/85963/20th_CinemAmbiente_%257C_Environmental_Film_Festival_%257C_Call_for_submissions.html