Cinema Planeta - Mexikó

Cinema Planeta - Mexikó

 

Időpont: 2018. április 24-29.

Nevezési határidő: 2017. november 30.

Helyszín: Cuernavaca, Morelos, Mexikó

 

A Cinema Planeta bemutatása

A Cinema Planeta Mexikó legjelentősebb környezetvédelmi filmfesztiváljának főszervezője, célja természeti környezetünk védelmének népszerűsítése. A Cinema Planeta 2009 óta minden évben számos filmet mutat be, amelyek teret adnak a társadalmi, környezeti, gazdasági és kulturális témáknak. 2017-re elérkezett az idő, hogy a mozinál többről szóljon a fesztivál, így a szervezők tervei szerint lesznek film klubok, közönségtalálkozók, beszélgetések a rendezőkkel, konferenciák, workshopok, kiállítások, nyilvános szabadtéri filmvetítések, koncertek, valamint tudományos és technológiai vásárok. A Cinema Planeta egy több állomásos nemzeti és nemzetközi turné sorozatot működtet, mely egyaránt szolgálja a közönség releváns környezeti témákkal kapcsolatos edukálását és támogatja a mexikói mozikat.

Cinema Planeta, mint non-profit szervezet, 2010-ben a Környezet Megóvásáért Nemzeti Díj kitüntetésben részesült a mexikói Védett Természeti Területek Nemzeti Bizottsága (CONANP) által.

Küldetésük

A szervezők és a fesztivál fő célja közönség figyelmének felkeltése a filmek, a művészet és a tudomány által környezetünk megóvására.

Kapcsolat: contacto@cinemaplaneta.org

 

Nevezési szabályzat 2018

 1. 2016-2018 között készült alkotásokat várnak, melyek széles körben érintik a környezeti témákat.
 2. Nem nevezhetők azok a filmek, amelyek korábban Mexikóban kereskedelmi forgalomba kerültek.
 3. Nevezési határidő: 2017. november 30.
 4. Minden nevezési anyagnak eredetinek kell lennie, spanyol vagy angol felirattal ellátva, kérik, hogy a filmeket online töltsék fel és küldjék el az online link-et hozzá (Vimeo, YouTube, stb.)
 5. Vetítési kópia technikai paraméterei: BluRay, QT H. 264 vagy Apple ProRes. Minden további formátumhoz meghatalmazás szükséges.
 6. A Fesztivál szervezőinek jogában áll a nevezett filmekből származó fotókat és rövid részleteket saját hirdetéseiben felhasználnia.
 7. Díjak
 • Legjobb alkotásért járó fődíj (50 000 mexikói peso)
 • Diákzsűri díja
 • Közönség díjak
 • A zsűri döntése végleges, nem vitatható.
 • A hivatalos kiválasztás során versenybe került filmek vetítési jogáért a Cinema Planeta nem fizet díjat.
 • Annak érdekében, hogy terjesszék és felhívják a figyelmet a környezeti problémákra a Cinema Planeta a filmek vetítését oktatási céllal több helyszínen is, iskolákban, egyetemeken, fesztiválokon, intézményekben, kulturális központokban és mexikói civil szervezeteknek, valamint a hálózatukba tartozó további tagoknak is biztosítja. A kiválasztott filmek egy utazó fesztivál részévé válnak, mely 2018-ban és 2019 elején valósul meg. A Cinema Planeta szervezői előre értesíteni fogják a rendezőket, gyártókat, forgalmazókat a vetítésre kerülő filmek időpontjairól és helyszíneiről. A filmek bekerülhetnek a POP Mozgalom (Protect Our Planet – Védjük Meg Földünket) oktatási anyagaiba, melynek célja inspirálni a fiatalokat, hogy részt vegyenek a helyi globális felmelegedési problémák megoldásában. Minden vetítés ingyenes a közönség számára.
 • Nevezni az alábbi oldalon lehet:
  https://filmfreeway.com/festival/CinemaPlaneta
 • Nevezéshez szükséges adatok:
  Cím, Szinopszis, Weboldal, Twitter, Facebook, Digitális sajtóanyag, Nagy felbontású fotók a filmről, HD előzetes, Plakátok, A rendező biográfiája, Portré a rendezőről, Stáblista, Gyártás típusa, Műfaj, Film hossza, Készítés éve, Származási ország, A film készítésének helyszíne (ország), Film nyelve, Képarány, Forgalmazó, Angol vagy spanyol felirat. (Nevezésekkel kapcsolatos kérdésekkel a következő e-mail címen kérhetnek segítséget: programacion@cinemaplaneta.org)
 • A vetítésre kiválasztott filmekről 2018. január 19-ig küldenek értesítést az alkotóknak.
 • Ezt követően a kiválasztott filmekről 2018. január 31-ig minden nevezéssel kapcsolatos anyagot a nevezőknek be kell küldeni a fesztivál szervezői részére, különben a nevezett alkotás kizárásra kerül a versenyből.
 • Részletes információ: http://cinemaplaneta.org/?lang=en

  cinema_planeta